Polynesie
Door: Marjolein en Erwin
Blijf op de hoogte en volg Erwin en Marjolein
06 November 2007 | Frans Polynesië, Papeete
Daar zijn we weer!
Vanuit Rapa Nui in 6 uur naar Polynesie gevlogen (eigenlijk Frans Polynesie, maar dat 'Frans' ontwijken ze). Kwamen om middenacht aan op het hoofdeiland Tahiti waar we werden ontvangen met bloemen voor in ons haar en een exotisch optreden. We wilden met de boot van 06.00u meteen door naar Moorea. Omdat alles knetterduur is hebben we samen met Co en Fo (Aus/Eng), waar we 10 dagen mee gereisd hebben, geslapen op het vliegveld. Beetje crisis, maar het had wel wat daar op de grond.
Moorea is slechts een half uurtje varen en is een prachtig eiland. Baaien, motu's (eilanden voor de kust op het rif), lagunes en schitterend snorkelen. Onze onderwatercamera was briljant. We hebben alle kleuren tropische vissen, zeeschildpadden en stingrays gezien. Overdag 30 graden en 's nachts 24, de vakantie is begonnen! Beetje fietsen, zonnen, beachballen, zwemmen en wat lezen. Pfff, t leven is zwaar.
Wel jammer dat er vanuit het eiland niets te regelen viel, alles moet vanuit Tahiti. Extra pech was dat er een bootrace was (hoogtepunt van het jaar voor de locals) en schoolvakantie. Geen boten meer te krijgen en de betaalbare vliegpassen vol. Na veel moeite toch een retourtje Bora Bora weten te boeken.
Bora Bora wordt gezien als een van de mooiste eilanden ter wereld en dat is het ook! Vanuit de lucht was het echt fantastisch. We hadden de beste plekken van het vliegtuig geregeld en het zicht op de motu's en het hoofdeiland(je) met daartussen in de 100 kleuren blauwe lagune is onevenaarbaar. Ook vlogen we over 4 andere eilanden, echt prachtig.
BB is een droombestemming maar ook een echte jetset bestemming, een speeltuin voor de rijken der aarde. Beroemdheden zijn niet beroemd als ze hier niet geweest zijn. Parels, sjieke winkels en resorts beginnend vanaf 1000$ per nacht zijn de norm. Helaas niet helemaal ons budget. Wij sliepen bij 1 van de 2 hotels die net onder de 100$ zijn. Daarvoor krijg je dan een soort Pipi Langkous-huis. Wel heel veel charme én op een van de beste plekken van het eiland. Naast ons was het Intercontinental Hotel met van die bungalows op palen met glasbodem. Aangezien je daar gewoon rond kan lopen hebben we ons gemixt en net gedaan alsof...
Alles is mogelijk op BB: op de zeebodem wandelen met een zuurstofhelm op (je hoeft niet eens te kunnen zwemmen), er is een glazen mini-onderzeeboot, jetskieen, parasailen, helikoptervluchten, zwemmen met haaien etc. Wij hielden het op kayakken en snorkelen.
Dit gezegd zijn er ook wel een paar minpunten. De mensen zijn op zijn zachts gezegd totaal niet aardig (ach, Fransen...). Alles is gericht op de rijke resort-vakantieganger, andere toeristen zijn er bijna niet. We werden uitgescholden door de toeristeninformatie dat we onze tassen mee naar binnen namen... hartelijk welkom! Ze meldde ons even dat alle 3 de campings gesloten waren, de kans klein was dat we andere accomodatie zouden vinden en verder zoek je het maar uit.
Er geen bussen op BB omdat iedereen door de hotels opgehaald wordt. Wij hebben dus alles moeten liften, maar dat werkte prima. Er zijn dus ook aardige mensen! De Polynesiers zien er uit als beren. Ze zijn heel groot, nog dikker en vol getatoeeerd. De vrouwen zijn vaak verre van elegant, zelfs de vele travestieten niet.
Laatste dag in de hoofdstad Papeete doorgebracht, waar niet veel te zien was, maar wel het echte Polynesische leven. Aangezien onze vlucht naar Auckland vroeg in de ochtend was, hebben we in stijl afgesloten: weer een nacht op het vliegveld. Beetje pauper, maar we zijn wel op Bora Bora geweest!
Morgen door naar Fiji, tot over een paar weken.
06 November 2007 - 07:23
Jeroen:
En hier is er regen en een gure wind..... ruilen???? Ik ben voor! -
06 November 2007 - 08:19
Liesbeth:
Wat mooi!!! -
06 November 2007 - 08:20
Marieke:
er is maar één woord voor:
WOW!!!!! -
06 November 2007 - 10:30
Jeanine En Adrien:
De beide up-dates (Rapa Nui en Bora Bora) zien er geweldig uit, de tekst klinkt goed, maar vooral de foto's zijn schitterend. Je zou er direct heen willen vliegen en onze herfst achter je willen laten!! -
06 November 2007 - 11:41
Andrea:
Jeetje, zooooooo mooooi allemaal! Ontzettend mooie foto's! En leuke verhalen, have fun! -
06 November 2007 - 12:52
Achy:
Wauw.....wat een machtige prachtige geweldige foto's!!!
Goede (door)reis
x achy -
06 November 2007 - 18:44
Helma En Kees:
Wat is het mooi bij jullie! Nu is het echt vakantie. Veel plezier. Komt de Sint daar ook aan binnenkort? -
07 November 2007 - 19:53
Dennis:
Erg mooi, onnodig te zeggen dat ik behoorlijk jalours ben. Geniet ervan. -
13 November 2007 - 14:09
Michael:
Nac Breda gaat ajax uit de beker kegelen -
21 November 2007 - 18:38
Jessica:
wauw! wat mooi daar zeg!xxx